Oktatók

Nagy boglárka

Az elsõ Watsum kismama koromban volt. Az élmény sokkal fontosabb volt a fájdalmaim oldásánál, hiszen pontosan odavitt ahol kisfiam volt, és gyönyörû mélységes kötõdés alakult ki köztünk. A képekkel, érzésekkel teli bensõ kommunikáció a szülés alatt is támogatott.

Balesetek miatt hatszor sérült meg a lábam és összesen 14 mûtétem volt. Hónapokat, éveket töltöttem Magyarországon kórházakban, rehabilitáción, ágyhoz, tolókocsihoz vagy mankóhoz kötve. Gyógyulásomat keresve 2005-ben jutottam el Auroville-be. Itt tanultam a Watsut, majd fokozatosan lettem páciensbõl terapeuta és oktató.

http://www.aquarelaxacio.hu/NagyBoglarka.html?fbclid=IwAR2TdX85PJ-yLNvBKlT8Owoa3XcTLksy9T6NjnmPEYc_SLYBVDxDK4Gk0vY


6 országban, 2 kontinensen tanultam és alkalmaztam különböző vízi terápiákat az elmúlt 10 évben. Gyógymasszőri alapokkal rendelkezve, fő profilommá a vízi terápiák rehabilitációs alkalmazása vált. A Watsuban elmélyülve vált világossá számomra, hogy az életben a cél, maga az utazás, a folyamat, ahogy az élet kibontakozik előttünk. A Watsu ezt a kibontakozást segíti, támogatja. A vízben lévő transzformációs erő mindannyiunkat megérint, formál, alakít, akik átadjuk magunkat neki.

Tanáraim és mentoraim az úton, a legjobbak a vízi terápiák világából, célom ezt a minőséget képviselni Magyarországon oktatóként és terapeutaként is.

Watsu, Ai chi, Adapted Watsu, Halliwick, Aquanatal

www.facebook.com/sanaquam


erdélyi zsolt

A melegvizi terápiákkal az indiai Auroville ökofaluban ismerkedtem meg, ahol félevente ingázva 2005 óta élünk feleségemmel és ott megszületett gyermekeimmel. Eleinte inkább csak belefolytam a lehetőségekbe, hogy különböző vizi terápiás módszereket tanuljak (mint a Watsu, Liquid Flow, Healing Dance, Aquawellness), majd később ez már az életvitelemmé vált. Szárazföldi masszázzsal már előtte is foglalkoztam, mérnöki képzettségem mellett ayurvédikus, thai ás hawai stílusokat tanultam, azonban a vízben történő munka tanított meg igazán arra, hogyan legyen egy kezelés szinte észrevétlen de mégis teljes testre és lélekre is kiható. Végzettségeim: Watsu és Healing Dance terapeuta, Aichi, Woga és Aquarelaxáció oktató, Watsu oktatói asszisztens.

2003- ban végeztem a PTE Gyógytornász szakán. Azóta foglalkozom halmozottan fogyatékos gyermekek mozgásfejlesztésével és komplex terápiájával. Emellett egy másik területen is ekkor kezdtem el dolgozni, mely azóta is nagy lelkesedéssel tölt el, ez pedig a szülésfelkészítés területe, a magzat és anya élményei, a szülés-születés minőségének javítása. 2004 óta dolgozom Aquanatallal (szülésfelkészítő, vízi mozgásforma kismamáknak), ill. páros szülésfelkészítéssel, szülőpozíciós jógával.

2007 -ben pedig megismerkedtem a Watsuval, mely csodálatos, vízi terápiás módszer azóta is végigkíséri az életem és munkám is egyben. Szintén ebben az évben babaúszás oktatóvá is váltam és a babák vízhez szoktatása mellett, elkezdtem a babák születésélményeinek oldásával is dolgozni, párhuzamosan kidolgozva egy komplex fizio-és hidroterápiás rendszert, melynek szerves részét képezi a baba watsu, a gyógytorna, a hidroterápia és egyéb, kiegészítő terápiák, mint a craniosacralis terápia, a hang-és rezgésterápia, ill. a kinesio tape kezelések is. 2003. óta foglalkozom állatasszisztált terápiákkal, úgy, mint a kutya asszisztált mozgásfejlesztés, illetve 2009 óta vezetek delfinterápiás programokat is külföldön.

Az utóbbi években sokéves tapasztalataim eredményeként, új terápiás programok kidolgozásába kezdtem, hogy még sokoldalúbb és komplexebb fejlesztést és segítséget kapjanak a hozzám járó családok, gyermekek. Ilyen foglalkozás a "Vízi csillag Program”, mely sérült gyermekek, komplex hidroterápiás fejlesztése, csecsemőkortól egészen felnőtt korig, és a „Dolphinbirth”, páros, vízi szülésfelkészítő tanfolyam is!

Nagy öröm számomra, hogy a kismamákkal, családokkal és csemetéikkel, gyakran már magzati korban elkezdjük a közös munkát, mely a szülés után is folytatódik, végigkísérve az első 6-7 évet a család életéből. Közben tanuljuk a tudatos és szeretetteli együttlétet családunkkal, gyermekeinkkel, s amellett, hogy a foglalkozások során gyermekeink fejlődését is segítjük, átadhatjuk nekik a mozgás és a víz szeretetét is.

“ Minden ami él mozgásban van, a mozgás maga az élet!”

Elérhetőségeim:

honlap: mamavilag.hu

2005-ben végeztem el a gyógytornász főiskolát, ahol a szakdolgozatomat speciális vizi terápiák témában írtam, ekkor találkoztam először az interneten a watsuval, szakmai cikkekben. Elhatároztam, hogy ez az, amivel foglalkozni szeretnék. A későbbiekben mikor minden lehetőség adottá vált, 2008-ban, elmentem az első watsu tanfolyamomra, ami teljesen megváltoztatta az életemet. Egyre jobban szükségesnek láttam lassítani a rohanó hétköznapjaimon, kezdtem tudatosabbá válni a testemre, mozdulataimra. Nyitottabbá váltam az emberek felé. Beléptem egy nemzetközi vízi csapatba- WABA, ahol nagyszerű barátokra tettem szert a világ minden táján. Eljutottam Franciaországba, Lengyelországba, Indiába is.

2011-ben watsu terapeutává váltam. Sok egyéb tanfolyamot elvégeztem ez idő alatt, mint pl.: postgraduális képzésen a Semmelweis Egyetemen a Wellness Szakmenedzser szakot, ugyan itt a TF-en aquafitness oktatói képzést, kinezio tape technikát, Dorn és Breuss masszázst, McKinzie módszert, Angolna Babaúszás oktatói tanfolyamot.

Úgy érzem összegyűjtöttem elegendő tudást, tapasztalatot ahhoz, hogy megoszthassam azt másokkal.

Elérhetőségeim:

Tel.: +36304754574

Email: rrangela@freemail.hu, honlap: vizililiomfitnesz.hu


Gianni di stefani

Gianni di Stefani

Biography

• Swiss swimming and Aquafitness instructor

• Sport teacher instructor

• Studies in physiotherapy

• Swim teacher for babies

• Trainer of Aqua Wellness

• Trainer of Watsu basic, Watsu 1, Watsu 2, Watsu 3

Meditation for Watsu, Adapted Watsu, Ai-Chi, Watsu for babies

• Trainer Anatomy for Aquatic Bodyworker

• Certified Aquatic Bodyworker

• Tantsu and Ayurvedic Marmas Massage

• Swiss Olympic Certified Adult Pedagogical Teacher

I synthesize my own personal program which includes different techniques such as: Eutonie in the water, Aqua Wellness, Watsu, Woga (yoga in the water), aquaticwork for pregnant women. I’m the founder of the Institute of Watsu and Aquawellness India. My aim is to spread all over the world this beautiful water work in accordance with the human needs.

Basia spak Borst

Basia Szpak Borst

Basia Szpak-Borst, Certified Watsu Instructor for 18 years she has taught over 200 workshops in over 15 different countries, she specializes in aquatic training programs especially in Spas. Szpak Borst has a private practice in The Netherlands and teaches internationally. Szpak-Borst completed ADVANCED Craniosacral Therapy and introduced Watsu to Japan,she brought it to the healthcare market in USA and further develops Watsu in other host countries. International Conference presenter she uses her past experience in design and architecture to help advise with new projects and pools, her work explores Traditional Chinese Medicine and Internal Martial Arts ,Aquatic Bodywork, Craniosacral Therapy, Qi Gong Therapy, AQUATHERICS® Underwater techniques which brings the client under the surface of the water with a nose plug. Registered Watsu 1,2,3, instructor with WABA, Watsu Couples Program specialist, Watsu Spa Provider trainer and Coach advisor. Conference presenter: World Aquatic Babies Congress in Oaxaca, Mexico in 1995,International Water Birth Conference in Portland, Oregon in 2001,First International Aquatic Bodywork and Watsu Conference in 2004 in Italy, Birthlight Conference 2006 in Cambridge, Polish Swim School Association Lublin,2011

Acupuncturist, Chinese Medicine Practitioner

15 years experience teaching acting as coach advisor on the educational tract

Founder of the Watsu Orphan Project

Watsu Spa Provider Program