Nagy Boglárka

Az elsõ Watsum kismama koromban volt. Az élmény sokkal fontosabb volt a fájdalmaim oldásánál, hiszen pontosan odavitt ahol kisfiam volt, és gyönyörû mélységes kötõdés alakult ki köztünk. A képekkel, érzésekkel teli bensõ kommunikáció a szülés alatt is támogatott.

Balesetek miatt hatszor sérült meg a lábam és összesen 14 mûtétem volt. Hónapokat, éveket töltöttem Magyarországon kórházakban, rehabilitáción, ágyhoz, tolókocsihoz vagy mankóhoz kötve. Gyógyulásomat keresve 2005-ben jutottam el Auroville-be. Itt tanultam a Watsut, majd fokozatosan lettem páciensbõl terapeuta és oktató.

Családommal kétlaki életet élünk, az év egyik felében Auroville-ben, a másikban pedig Magyarországon tartózkodunk. Dolgozunk, tanulunk, élünk. Célom az Aurovilleben megszerzett tudást, tapasztalatot Magyarországon átadni, A Magyarországon megismert tudást pedig Aurovilleben megosztani, így szolgálva mindkét hazámat. Munkám során oktatókat hívok meg, s én magam is folyamatosan fejlõdöm.

Magyarország azért is lehet csodálatos otthona az Aquarelaxaciós Terápiáknak, mert a meleg-vizû medencék mindenki számára könnyen hozzáférhetõek. Hiszek abban, hogy ezen módszerek terjesztésével hozzájárulok egy szebb, barátságosabb, szeretõbb világ megteremtéséhez.

Auroville India, Tamil Nadu nevû államában található. Az UNESCO támogatásával 1968-ban alapították, jelenleg közel 2100 lakosa van. A lakosok 50 országból vannak, köztük 7 magyar.

Auroville feladata hogy a világ problémáira megoldásokat keressen és tegyen mindenki számára elérhetõ közkinccsé. Az itt önkéntesként dolgozó fejlesztõk, kutatók, alkotók és oktatók feladata alternatív életforma kialakítása, ami a közösségi értékeken, az összefogáson és az emberiség magas szintû tudásán és szellemiségén alapul. Auroville-ben a fenntarthatóság, a humanitáriusság a technológia és a spiritualitás fonódik egybe.

Méreteiben kettõs, egyrészrõl lakosainak számát nézve kicsi, sikeres projektjeit tekintve hatalmas. Nemzetközileg elismert és támogatott, Kofi Annan és a Dalai Láma is többször látogatott ide. Folyamatosan érkeznek egy-egy szakmai terület legnagyobb szaktekintélyei oktatni, és sokan jönnek kutatni és tanulni is.

A betegségek és a gyógyítás izgalmas kutatási terület, a legmodernebb berendezésektõl a legõsibb gyógyító módszerekig változatos rendelõk, laboratóriumok szakemberek és szaktanárok állnak rendelkezésre.

Elérhetőségeim:

honlap: http://www.aquarelaxacio.hu/NagyBoglarka.html?fbclid=IwAR2TdX85PJ-yLNvBKlT8Owoa3XcTLksy9T6NjnmPEYc_SLYBVDxDK4Gk0vY